Itse tehty brändi

18.11.2021

Pekan Pizzan yltäessä kohta "jo" 3 vuoden ikään, on tullut aika pohtia syvemmin olemassa oloamme. Millaiseksi olemme kasvaneet? Mitä mielikuvia herätämme? Millaisena haluamme itsemme tunnettavan? Millä tavalla erotumme muista? Jos yrityksen tahtotila on kasvaa ja laajentua, tulee brändin olla tunnistettava ja selkeä. Itselle ominaiset toiminta- ja ajatusperiaatteet on kirjoitettava paperille. Ja kun tämä työ on tehty, on sanoma puettava kuluttajille helposti omaksuttavaan muotoon. Helppoa? Ei muuta kuin hommiin!

Ensimmäiseksi otimme yhteyttä paikallisiin mainostoimistoihin. Meille ehdotettiin brändipäivää, jossa yksinkertaistettuna kerromme itsestämme ja tätä kautta luodaan yritykselle brändi. Viestinnän keskiöön rakennettaisiin nettisivut brändimme kivijalaksi. Ja toki pohdittaisiin markkinoinnin päävärit, logot ja viestinnän ydin. Rakennettaisiin mielikuvat ja kaikkeen tähän pohjautuva arvomaailma. Kaiken kaikkiaan oli mainostoimistojen viesti yksituumainen: ilman laadukasta ja ammattitaidolla kirjoitettua brändistrategiaa yrityksemme ei voi kasvaa tavoitteemme mukaisesti.

Yhtään mainostoimistojen ammattitaitoa alas painamatta tuntui oudolta, että joku muu rakentaisi puolestamme brändin. Toki kaiken pohjalla olisi kertomamme fiilikset ja näkemykset, mutta se joku muu pukisi ne sanoiksi. Päädyimme rakentamaan brändiämme oman keskeisen toimintaperiaatteemme mukaisesti, itse tekemällä. Muuten emme olisi koskaan saaneet tietää, että mihin asti oma lentokykymme tällä saralla tulisi riittämään.

Olemme alkaneet luoda Pekan Pizzalle omaa viestinnällistä polkua. Kaiken pohjaksi rakensimme Pekan Pizzalle ihan itse omat nettisivut (www.pekanpizza.fi). Liikenneasema Kälviän Kaffelin kotisivut säilyvät Pekan Pizzan omien sivujen rinnalla. Kaffelin sivuilta on suora linkki Pekan Pizzan sivuille. Uudet sivut ovat omasta mielestämme meidän näköiset. Ja mitä muuta ne voisivat olla, kun sivut on itse tehty. Sivuilla nostetaan esiin historiaa, arvoja ja tarinoita pitsojen nimien takaa. Ja löytyypä sivuilta oma blogigin. Kiva, kun olet sitä täällä lukemassa.

Seuraavaksi omaa logoa suunnittelemaan. Kuinka Pekan Pizzan logo viestii paikallisuutta ollen samalla sekä raikas että hauska? Tähän ei vielä ole vastausta, mutta logo on varmuudella sekin itse tehty.