Soita ja tilaa vaikka ennakkoon 050 411 5435

Kotiseutupitsat

Päivää sano käläviäläinen vaikka oli yäsyjän

Käläviäläinen

Pohjalla BBQ-kastike. Täytteinä punasipuli, ananas, jauheliha ja omavalintainen dippi. 

Käläviäläinen on leivottu pyöränrenkaan muotoon. Vararenkaat voit nauttia dipin kera. 

15,90 €

Ullavalainen

Pohjalla tomaattikastike. Täytteinä pekoni, kinkku, jauheliha, punasipuli ja omavalintainen dippi.

Ullavalainen on leivottu Ullavan vaakunan muotoon. Mukaan saat myös sauvat, monot ja suksivoiteen eli dipin. 

15,90 €

Lohtajalainen

Pohjalla koskenlaskijakastike. Täytteinä savulohi, Jukkolan leipäjuusto, Jukkolan Mustajussi, rucola ja tomaatti. Huom! Olemme vaihtaneet Lohtajalaisen kalaksi lohen.

15,90 €

Kaarlebyyläinen

Pohjalla tomaattikastike. Täytteinä AURA-juusto, kana, ananas, paholaisen hillo ja omavalintainen dippi. 

Kaarlebyyläinen on maultaan viettelevä. Pitsan päällä olevat venetsialaistulet voit dippailla valitsemaasi dippiin. 

15,90 €

Dippi ja kastikevaihtoehtomme ovat: Caesar, BBQ, Cheddarjuusto, Koskenlaskija, Mango-curry, Chili, Valkosipuli ja Thousand Island.

Oletko valkosipulin ystävä? Viimeistele pitsasi toholampilaisella luomuvalkosipulilla lisähintaan 1 €, isossa pitsassa 2 €. Puristamme valkosipulin tuoreena valkosipulinkynnestä.  


Etualalla kaarlebyyläinen ja taaempana lohtajalainen.
Etualalla kaarlebyyläinen ja taaempana lohtajalainen.

Kotiseutupitsat ovat paitsi erinomaisen makuisia että leivottu vahvalla paikallisella identiteetillä. Kotiseutupitsat ovat kaikki taikinatankopitsoja paitsi lohtajalainen, jonka herkkyyteen taikinatangot eivät istu. Lohtajalaisessa emme käytä lainkaan tomaattikastiketta, vaan pitsan pohjalle levitämme Valion koskenlaskijakastikeen. Maku sopii erinomaisesti savusiian kanssa. Lohtajalaisesta löydät myös Lohtajan ylpeydet: Jukkolan leipäjuuston ja Mustajussin.

Kotiseutupitsoista suosituimpia ovat kaarlebyyläinen ja ullavalainen. Mutta kuten aina naapuripitäjien kesken, on pitsojen välillä jatkuvaa kisailua ja positiivista naljailua. Toisen maku ei ole toiselta pois, ja kannattaa ottaa testiin vaikka kaikki.