Keitä olemme ja mistä tulemme?

Pekan Pizza on kahden kälviäläisen sisaruksen Pekan ja Sannan vappuna 2019 perustama pitseria Kälviällä. Heidän vanhempansa Leena ja Jukka olivat perustaneet vuonna 1987 Kälviän kesoilin, missä kiinteistössä Pekan Pizza nykyisin toimii. Omien vanhempiemme sinnikäs esimerkki yrittäjyydestä sai meidätkin rohkaistumaan Pekan Pizzan perustamiseen. Nykyisin Pekan Pizza on osa liikenneasema Kälviän Kaffelia, joka ohikulkijoille näyttäytyy ST1 Kälviänä. 

Ensimmäiseksi valitsimme parhaimmat raaka-aineet ja yhdistimme makuja toistensa kanssa sopiviksi. Tämän jälkeen pitsoille annettiin kuvaavat ja kotiseutuun pohjautuvat nimet. Paikallisuus pitsojen nimissä istuu luontevasti raaka-aineisiimme, jotka ovat alusta alkaen olleet mahdollisimman lähellä tuotettuja.

Ensimmäinen asiakkaamme tilasi Tankar-pitsan mango-curry kastikkeella. Sen jännittävän tunteen muistaa vieläkin: tästä se nyt lähtee! Pian meni jo ensimmäinen etukäteen niin kovin parjattu Sirkka-pitsa. Ja kuinka hyvältä tuntuikaan, kun menuu sai lukijansa hyvälle tuulelle. Sopivassa seurassa menuuseen tutustuminen aiheutti suoranaisen naururemakan. Alusta alkaen kotiseutupitsat löivät itsensä läpi. UIlavalainen, Kaarlebyyläinen ja Lohtajalainen kiteyttivät heti alkuunsa Pekan Pizzan kulmakiven: paikallisesti ja huumorilla pitsan maun ja runsauden ehdoilla.

Pekan Pizzan suosio kasvaa ja ja maine kiirii yhä kauemmaksi. Olemme alusta alkaen pitäneet kiinni periaatteistamme: paikallisuus, runsaus ja maistuvuus. Huumori ja kotiseutuhenki ovat keskeinen osa brändiämme. Pitsojemme nimien takaa voi löytää niin murresanoja, urheilu- ja raittiusseuroja, yrityksiä kuin vähän politiikkaakin. Kebulainen, Voimankoitto, Salonkukka, Jukkola ja Kirkkovene ovat listamme kestosuosikkeja. Ja ainahan se vähän hymyilyttää myydä iso kebulainen.

Läheltä

Italialaiseen pitsapullaan leivotun pohjan täytteeksi valikoimme mahdollisimman lähellä tuotettuja ja kotimaisia raaka-aineita. Lihoistamme kana, jauheliha, meetvurstirouhe, kebab, pepperonimakkara, pekoni ja kinkku ovat kotimaisia. Pitsojemme maku pohjautuu kotimaisten maatilojen maitoon, jonka Valio ammattitaidolla valmistaa pitsa- ja aurajuustoksi.  

Pekan Pizzasta voit pääsiäisen aikaan tilata Päkäpitsaa. Karitsan jauheliha valmistetaan Lohtajalla Jokelan lammastilalla. 

Hirvenjauheliha on yksi Pekan Pizzan suosituimmista täytteistä. Hirvenjauheliha taipuu niin pitsaan kuin rullaan.  

Jukkolan leipäjuusto on valittu Suomen parhaimmaksi leipäjuustoksi ja tätä lohtajalaista leipäjuustoa löydät pitsoistamme.  

Luomuvalkosipulimme valmistetaan sesonkituotteena Toholammilla Saariahon tilalla. Vastapuristettu luomuvalkosipuli sopii erinomisesti lisätäytteeksi valkosipulin ystävälle. Suosittelemme myös kokeilemaan pippurituorejuustoa eli Jukkolan Mustajussia, joka tuo hienostuneesti potkua pitsaan. 

Arvomme

Pekan Pizza valmistaa persoonallisia pitsoja kotiseutuhenkeä ja maaseutua vaalien. Kunnioitamme suomalaisella maaseudulla tehtyä pitkäjänteistä työtä ja historiaan pohjautuvaa identeettiä. Paikallisuus, huumori ja kotiseutuhenki ovat tärkeimpiä arvojamme. Kaikkien näiden rinnalla pidämme viimeiseen asti kiinni pitsan mausta ja runsaudesta.

Olemme onnistuneet luomaan paikallisista raaka-aineista ja italialaisesta osaamisesta kokonaisuuden, jota ei muualta saa. Nöyränä kasvamme ja kehitymme tarjoten teille maailman parasta Pekan Pizzaa.