Pekan Pizza 3 vuotta

02.05.2022


Vappuna 1.5. tuli kuluneeksi kolme vuotta Pekan Pizzan perustamisesta. Silloiset ajatukset Pekan Pizzan menestyksestä olivat varovaisia, mutta usko omaan juttuun on ollut toiminnan kivijalka alusta alkaen. Brändin rakentaminen paikallisesti, huumorilla ja laadukkailla raaka-aineilla ei ole vienyt meitä metsään. Pekan Pizzan tunnettavuus ja suosio on ollut jatkuvassa kasvussa. Kiitos siitä kuuluu osaavalle henkilökunnalle ja asiakkaillemme.

Kuluvana vuonna olemme Pekan Pizzassa tehneet aktiivisesti työtä täyteläisen pitsaelämyksen eteen. Ja "leipä" tarvitsee rinnalleen välillä myös "sirkushuveja". Ensimmäiset Pekan Pörinät järjestettiin elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Piha täyttyi vanhoista autoista ja kirpparimyyjistä. Sää oli otollinen ja terassilla oli lystiä seurustella.

Pekan Pizzassa on vuoden aikana vietetty synttäreitä, kokouksia ja olipa Kokkolan 4H:n ruokakoululaiset opintoretkelläkin. Syyskuun viimeisenä viikonloppuna SM-rallien osakilpailu ajettiin Kälviän sorateillä. Oli siinä menoa ja mörinää! Useita kymmeniä ralliautoja kävi meillä tankilla ja huililla. Syksyn 2021 muistamme myös jättitilauksesta, kun saimme valmistaa yhtäkyytiä lähes 100 pitsaa! Toimitus Jukkolan Navetanvintille onnistui hienosti! Hääpari sai toisensa ja hääväki runsaan kattauksen ohessa Pekan Pizzaa.

Uusimpana Pekan Pizzan yhteistyökumppanina aloitti syksyllä Saariahon tila Toholammilta. Meillä valkosipulin ystävät saavat nauttia puhtaasti luonnonmukaisin menetelmin tuotettua toholampilaista valkosipulia. Olemme yhteistyöstä ylpeitä, koska läheltä ja luomusti on juuri sitä, mitä Pekan Pizzan haluamme mahdollisimman paljon olevan.


Marraskuussa nousivat Pekan Pizzan menuuseen uutuuspitsat Salakaato ja Lusiveerus. Hirvirulla sai rinnalleen hirvipitsan ja tulisen ystävät pääsivät maistamaan pirun tulista pitsaa. Vuoden vaihteessa uusiutui myös Pekan Pizzan nettisivut. Nyt pitsat, tuotetiedot ja taustatarinat löytää kätevästi osoitteesta www.pekanpizza.fi

Jouluna moni halusi tehdä hyväntekeväisyyttä Pekan Pizzan kautta. Vähävaraisille lapsiperheille Kuljetusliike Asplund ja Kokkolan Oiltransport ostivat kymmenittäin Pekan Pizzan lahjakortteja. Pekan Pizza lahjoitti myös itse paikalliselle ILO IRTI ry:lle 12 kappaletta 25 € arvoista lahjakorttia tuomaan läpi vuoden iloa heille, joita elämä eritavoin haastaa.

 
Joulukuussa julkaisimme Pekan Pizzan logon, jonka suunnittelimme tyylimme mukaisesti ihan itse. Kalliomaalausteema oli ollut läsnä Pekan Pizzassa alkuajoista lähtien, joten oli luontevaa jatkaa teemaa myös logoon. Lopullisessa logossa seisoo pyyntikulttuuria edustava luolamies pitsalapion ja atraimen kanssa. Vanha Kälviäläinen tokasu "Köyhtyä saa muttei laihtua" ikuistettiin logon yhteyteen.

Koronakurimus ei jättänyt yhteiskuntaa rauhaan uuden vuoden puolellakaan. Tammikuussa 2022 julkaisimme somessa videon puutteellista uutisointia ja ravintolarajoituksia vastaan. Pitsalapion kanssa heiluvasta sisäänheittäjästä tuli hetkeksi legenda, josta moni asiakas toivoi näkevänsä vilauksen Kälviänkadun liittymässä.

Helmikuun ensimmäinen päivänä nostimme kuukauden pitsaksi Helmikanan vuohenjuustolla ja paholaisen hillolla. Tarkoitus oli, että Helmikanaa leivomme vain helmikuun. Pitsasta tuli kuitenkin niin suosittu, että Helmikana tuli Pekan Pizzaan jäädäkseen. Ja kyllä kelpaa pyyhkiä Helmikanastakin suunpieliä Pekan Pizzan uudella servetillä, jota uusi juureva logomme koristaa.

 
Helmikuussa kaikki näytti ylipäätänsä oikein hyvältä ja toiveet tulevasta kesästä olivat korkealla. Korona alkoi hellittää ja haave tavallisesta arjesta vaikutti olevan ihan nurkan takana. Sitten tapahtui se pahin mahdollinen, sota. Helmikuun 24. päivästä lähtien on jouduttu kokemaan monta uutta uhkakuvaa niin Pekan Pizzan toiminnan kuin meidän jokaisen henkilökohtaisen elämän näkökulmasta.

Kolmen vuoden iän saavuttanut Pekan Pizza ei horju. Tavoitteita ja unelmia ei heitetä kyydistä, vaan päinvastoin tehdään entistä voimakkaammin työtä kotimaiseen ja paikalliseen brändiin nojaten ja tulevaisuuteen uskoen.