Pekan Pizza 4 vuotta

30.04.2023

Pekan Pizza täyttää 4 vuotta vappupäivänä 1.5. Maailman kriisien ja maatamme kohdanneista haasteista huolimatta voimme todeta, että Pekan Pizzan tarina on saanut kehittyä ja kasvaa. Kuinka paljon erilaisia tunnetiloja ja yhdessä koettua voikaan mahtua tähän vuoteen! Parasta on ollut jaettu arki niin asiakkaidemme kuin henkilökuntamme kanssa.

Meille on aina ollut erityisen tärkeää olla ketjuista riippumaton. Ainoastaan olemalla oma itsesi voit olla parhaimmillasi. Tämä on ollut Pekan Pizzan toiminnan kulmakivi. Halusimme laajentaa toimintatapamme myös burgereiden ja grilliannosten valmistukseen. Asiakkaamme ansaitsevat vain mahdollisimman kotimaista ja lähellä tuotettua. 

 Viime syksystä alkaen olemme saaneet tilata pihvit ja kebabit Ole'sin tehtaalta Pietarsaaresta. Pitsa- ja cheddarjuustomme on valmistettu kotimaisesta lehmän maidosta ja hyväksymme niin pitsoihin kuin burgereihin vain Valion aidon auramurun. Omien raikkaiden burgereitten valmistus on ollut meille luontevaa ja Pekan Pizzan kokonaisuutta palvelevaa.

Juuremme ovat meille tärkeitä ja arvostamme historiaamme, mistä syystä jäädytimme Kesoilin paidan seinälle. Paidan jäädytyksestä järjestettiin pienimuotoinen kahvitilaisuus aplodien kera. Myös Cafe Kesoilin kahvikupit kaivettiin päivänvaloon varaston periltä. Haaveissa on vielä joku päivä koota Käläviän Kesoilin historia kansien väliin.

Elokuussa järjestettiin Kälviän Tarmon naisten salibandyjoukkueen voimalla Pekan Pizza katusählyturnaus. Takaterassin katsomo oli paikoin äärimmäisen täynnä ja turnaushurmos kannatteli läpi koko päivän. Ihan uudenlaista henkeä koettiin myös marraskuisessa Pekan Pizza karaokessa. Pitkään mielessä haudutettu ajatus karaoken järjestämisestä osoittautui täysosumaksi. Karaokekansaa tuli niin kirkonkylältä kuin maakunnasta. Laulun ohessa maistui Pekan Pizza kylmän juotavan kera ilman minkäänlaisia ikäviä lieveilmiöitä. Niin katusähly kuin karaoke osoittivat, että tarvitsemme mahdollisuuksia yhdessäololle. Ja mikäs niitä on järjestäessä, kun kaikki osaavat käyttäytyä hyvin ja toisiaan kunnioittavasti.

Pizzan leivonta on mitä suurimmilta osin käsityötä sekä taitoa yhdistää oikeat ja toisiinsa sopivat asiat yhteen. Vanhempamme ovat aina olleet taitavia käsityöläisiä. Olemme todella innoissamme, että Pekan Pizzasta voi nyt ostaa myös isämme Jukan valmistamia Jukan Puukkoja. Ajastaan tipahtaneet elintarvikehyllyn tomusokerit ja makaronipussit saivat antaa tilaa upeille käsintehdyille puukoille. Paikallista lahjatavaramyyntiä on täydellistänyt Sannan valmistamat korut ja Pekan sahaamat jätkänkynttilät.

Pekan Pizzan listoille nousi vuoden aikana uutuuksina Nyhtörulla ja Pekan Pauha. Samalla Helmikana ikuistettiin vakiomenuun. Joulunaikaan testattiin poromakkarapitsaa ja pääsiäinen toi tutun Päkäpitsan kansan huulille. Kiitos jälleen Lohtajan Jokelan lammastilalle yhteistyöstä. Grillipuolella Auraburger ja Slaaki ovat olleet suosituimpia. Sesonkituote hillitön Hilliburger sai syöjänsä sekä täyteen että hyvälle tuulelle.

Sattuipa myös eduskuntavaalit Pekan Pizzan kuluneelle vuodelle. Julkaisimme asiaan kuuluvan vaalimenuun, jonka listoilta pystyi valitsemaan mieleisensä peruspitsasta vihireisiin. Vaalimenuu toi piristystä loskaiseen kevääseen sekä osaltaan varmasti nosti hitusen äänestysaktiivisuutta.

Pekan Pizza ei hiljenny vappuun vaan kiillottaa upean henkilökuntansa kanssa pitsalapiot valmiiksi palvelemaan teitä. Toivottavasti tästä alkava Pekan Pizzan viides tuotantokausi tuo mukanaan taas roppakaupalla mukavia yhteisiä hetkiä.

Oikein hyvää vappua! 

Sanna ja Pekka