Toinen vuosi

01.05.2021

Vappupäivänä tulee kuluneeksi kaksi vuotta siitä, kun Pekan Pizza aloitti toimintansa. Uhmaiän kynnyksellä olemme rehdisti ylpeitä pitsoistamme. On mahtavaa tarjota asiakkaillemme pitsaa, jossa yhdistyy pitsan kotimaan Italian ja kotikonnuilla valmistettujen raaka-aineiden harmonia. Taitavasti ja ripeästi leipovien käsien kautta syntyy lopullinen ja aito Pekan Pizza. Ilman osaavaa henkilökuntaamme olisimme vain haave paperilla.

Koronasta johtuen myös Pekan Pizzaa on koko toisen vuoden varjostanut poikkeusolot. Keväällä 2020 sallittua oli vain Take Way -myynti. Kesäkuun alusta alkaen saimme ottaa asiakkaita myös sisätiloihin ruokailemaan. Onneksi pelkkään Take Way -myyntiin ei tarvinnut enää koko vuonna palata. Pystyimme aidosti olla ihmisten kohtaamispaikka. Pöydistä pulppuavan puheensorinan tärkeyttä on arvostanut päivä päivältä yhä enemmän.

Asiakaspaikkojen väljyyden turvaamiseksi rakensimme juhannuksen tienoilla 100 neliön terassin. Ja kyllä siitä tulikin hieno! Samalla entisöimme Kaffelin tunnusmerkit eli isot lasiset päätykolmiot, jotka ottavat vastaan niin Kannuksen kuin Kokkolan suunnasta tulevat pitsannälkäiset kulkijat.

Kesän huipentuma oli elokuun ensimmäisenä viikonloppuna vietetty Kokkola 400 vuotta juhlaralli. Saimme toimia huoltopisteenä niin rallikuskeille ja heidän autoilleen, sekä toki itse rallikansalle. Grillipuolella ideoitu Takamoto -burger Katsuta -kastikkeella oli pitsojen ohella jättimenestys. Ralliviikonloppu toi esille myös perheyrityksen parhaita puolia, kun yhteisessä tekemisessä oli mukana kolme eri sukupolvea. Mieleemme on jäänyt henkilökuntamme aito into ja ilo rallikansaa palvellessaan. Työntouhussa ennätettiin myös yhteiskuviin kisan supertähtien kanssa.

Loppukesää kohden Pekan Pizza sai tarjota puitteet mitä erilaisimmille kokoontumisajoille. Piha-alue täyttyi välillä Ladoista, joskus Saabeista ja todella usein polkupyöristä. Yhtenä kesäiltana parikymmentä pitkäpartaista prätkähiirtä tuli katsastamaan terassin kantavuuden. Elokuinen kohtaaminen hääparin kanssa jäi erityisellä tavalla mieleen. Pekan Pizza muisti onnea hehkuvaa paria lahjakortilla. Hetki ikuistettiin valokuvalla pihlajanmarjojen antaessa kuvalle studiomaiset olosuhteet.

Syksyllä aloitettiin arki maskien kanssa. Koronan kehitys jännitti ja ahdisti, mutta päivät elettiin vastuullisesti yksi kerrallaan. Vaikka korona kangisti ihmisten liikkuvuutta, ei epidemia vaikuttanut Pekan Pizzan menestykseen. Pitsaa meni päinvastoin enemmän kuin aikaisemmin, mistä olemme asiakkaillemme todella kiitollisia.

Joulunaikaan saimme palstatilaa Korpelan Voiman asiakaslehdessä. Mediajulkisuus sai jatkoa myöhemmin keväällä, kun Keskipohjanmaa -lehti otti meidät henkilökohtaista -juttusarjaansa mukaan. Tuntuu hyvältä, että meidän tarinamme kiinnostaa.Pääsiäisen aikaan pitsatarjontaan toi piristystä Päkäpitsa, jossa yhteistyötä tehtiin jälleen Lohtajan Jokelan lammastilan kanssa. Mainittakoon, että pitsoissamme käytetty Jukkolan leipäjuusto palkittiin vuoden vaihteessa suomenmestaruudesta. Hienoa Lohtaja! Keväällä 2021 toteutimme oppilastyönä asiakaskyselyn, josta kumpusi MF 590 eli Massikka -pitsa. Massikalla oli vankkumaton kannattajakuntansa, ja muutamat nauttivat Massikkaa edelleen.

Haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme Pekan Pizzan toisesta vuodesta. Meillä on yhä haaveita. Lähdemme kolmanteen vuoteemme nöyrinä ottamaan selvää, että voisiko Pekan Pizza tulevaisuudessa ilahduttaa myös muita kuin kotiseutumme asukkaita. Ehkä Suomen toinen Pekan Pizza avautuu joskus lähitulevaisuudessa jossain päin Suomea.

Hyvää vappua toivottavat Sanna ja Pekka, Kälviän Pekan Pizza