Keitä olemme ja mistä tulemme?


Pekan Pizza on kahden kälviäläisen sisaruksen Pekan ja Sannan vappuna 2019 perustama pitseria Kälviällä. Franchising -liiketoiminnan Pekan Pizza aloitti syksyllä 2025. Ensimmäisenä on Pekan Pizzan ketjuperheeseen liittynyt Neste Revonlahti. Pekan Pizza aloittaa Revonlahdella joulukuun lopulla.
Mistä ihan kaikki alkoi? Sannan ja Pekan vanhemmat Leena ja Jukka Borén perustivat vuonna 1987 Kälviän Kesoilin, missä kiinteistössä Kälviän Pekan Pizza nykyisin toimii. Sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna 2018. Omien vanhempien sinnikäs esimerkki yrittäjyydestä sai sisarukset rohkaistumaan oman persoonallisen Pekan Pizzan perustamiseen. Yrityksen virallinen nimi on Kälviän Kaffeli oy, jonka vuosi vuodelta kasvavaa liiketoimintaa on Pekan Pizza.
Pekan tarina
Pekan Pizzan takaa löytyy huumoristaan tunnettu Pekka Kälviältä. Hän toimi pitkään lounaskokkina ja leipurina pitsa-alalla. Pitsatyössään Pekasta tuntui usein, että hän tekisi monet asiat toisin kuin muut alalla. Opettavien työvuosien jälkeen Pekka perusti pikkusiskonsa Sannan kanssa vanhempien rakentaman huoltoaseman yhteyteen ihan oman Pekan Pizzan vappuna 2019. Nyt Pekka on saanut tehdä asiat juuri niin, kuin hän oli itse vuosia toivonut ja suunnitellut.
Ensimmäisestä päivästä alkaen on Pekan Pizzassa syöty hymyssä suin niin Kebulaisia, Kirkkoveneitä kuin Ullavalaisia. Pekan Pizzan markkinoinnissa välittyy sisarusten vahva kiintymys kotiseutuunsa Kälviään. Sisarukset ovat rakentaneet ihan oman kotiseututoteeminkin, jonka tokaisutauluissa lausutaan totuuksia Kälviän murteella. Kovalla työllä, oikeilla raaka-ainevalinnoilla ja rohkealla asenteella sisarukset ovat onnistuneet luomaan maukkaan ja persoonallisen tuotteen, joka jää monella tapaa ostajansa mieleen.
Pekan Pizzan franchising -yritykset kunnioittavat omaa kotiseutuaan omalla kotiseututoteemilla, jossa nostetaan esiin heidän paikallisia tokasuja. Paikallisuutta huomioidaan myös kunkin Pekan Pizzan viestinnässä ja jokainen Pekan Pizza suunnittelee oman kotiseutupitsan.

Muistoja Pekan Pizzan alkuajoilta
Ensimmäiseksi etsimme käsiimme maistuvimman pitsapullan, jonka juuret johtavat Italiaan. Pohjan päälle valikoimme laadukkaat paikalliset ja kotimaiset raaka-aineet yhdistäen makuja toistensa kanssa sopiviksi. Tämän jälkeen pitsoille annettiin kuvaavat ja kotiseutuun pohjautuvat nimet. Pekan Pizzan klassikoiksi kutsumme suosituimpia pitsojamme, joiden nimet ovat paikallisia tai muuten vain persoonallisia. Kotiseutu- ja tankopitsojen sekä rullien että taitettujen salaattipitsojen lisäksi meiltä löytyy monille tutut pitsat maailmalta aina Americanosta Tropicanaan.
Ihka ensimmäinen asiakkaamme tilasi taitetun salaattipitsan nimeltään Tankar. Kastikkeeksi hän valitsi Mango-Curryn. Sen jännittävän tunteen muistaa vieläkin: tästä se nyt lähtee! Ihan alusta alkaen on pitsalista saanut lukijansa hyvälle tuulelle. Sopivassa seurassa pitsamenu aiheuttaa suoranainen naururemakan! Listalta etenkin kotiseutupitsat ovat lyöneet itsensä läpi. UIlavalainen, Käläviäläinen, Kaarlebyyläinen ja Lohtajalainen kiteyttivät heti alkuunsa Pekan Pizzan kulmakiven: paikallisesti ja huumorilla pitsan maun ja runsauden ehdoilla.

Pekan Pizzan suosio kasvaa ja maine kiirii yhä kauemmaksi. Meidät tunnetaan maanläheisyydestämme ja olemme alusta alkaen pitäneet kiinni arvoistamme: paikallisuus, huumori ja ystävällisyys. Pitsojemme nimien takaa voi löytää niin murresanoja, urheilu- ja raittiusseuroja, yrityksiä kuin vähän politiikkaakin. Kebulainen, Voimankoitto, Salonkukka, Jukkola ja Kirkkovene ovat listamme kestosuosikkeja. Ja ainahan se vähän hymyilyttää myydä iso Kebulainen.
Paikallisesti leivottu - Kotimaisilla täytetty
Italialaiseen pitsapullaan leivotun pohjan täytteeksi valikoimme mahdollisimman lähellä tuotettuja ja kotimaisia raaka-aineita. Lihoistamme kana, jauheliha, meetvurstirouhe, kebab, pepperonimakkara, pekoni ja kinkku ovat kotimaisia. Pitsojemme maku pohjautuu kotimaisten maatilojen maitoon, jonka Valio ammattitaidolla valmistaa meille pitsa- ja aurajuustoksi. Cheddar- ja koskenlaskija -kastikkeemme ovat myös Valion valmistamia.

Pekan Pizzasta voit pääsiäisen aikaan tilata Päkäpitsan. Karitsan jauheliha on Lohtajalta Jokelan lammastilalta.

Hirvenjauheliha on yksi Pekan Pizzan suosituimmista täytteistä. Hirvenjauheliha taipuu niin pitsaan kuin rullaan.

Jukkolan leipäjuusto on valittu Suomen parhaimmaksi leipäjuustoksi ja tätä lohtajalaista leipäjuustoa löydät pitsoistamme. Myös mustapippurituorejuusto Jukkolan Mustajussi tulee Lohtajalta.

Käytämme mahdollisuuksien mukaan aina kotimaisia raaka-aineita pitsatäytteissämme. Vastapuristettu kotimainen valkosipuli sopii erinomaisesti lisätäytteeksi valkosipulin ystävälle. Suosittelemme myös kokeilemaan mustapippurituorejuustoa eli lohtajalaista Jukkolan Mustajussia, joka tuo hienostuneesti potkua pitsaan.
Arvomme

Pekan Pizza valmistaa persoonallisia pitsoja kotiseutuhenkeä ja maaseutua vaalien. Kunnioitamme Suomen maaseudulla tehtyä pitkäjänteistä työtä ja historiaamme pohjautuvaa identeettiä. Paikallisuus, ystävällisyys ja huumori ovat tärkeimpiä arvojamme. Kaikkien näiden rinnalla pidämme viimeiseen asti kiinni pitsan mausta ja runsaudesta.
Olemme onnistuneet luomaan paikallisista raaka-aineista ja italialaisesta osaamisesta kokonaisuuden, jota ei muualta saa. Nöyränä kasvamme ja kehitymme tarjoten teille maailman parasta Pekan Pizzaa.
Vastuullisuus (ESG) ja käyttämämme raaka-aineet
ESG:llä tarkoitetaan ympäristön, yhteiskuntavastuun ja hyvän hallintotavan kunnioittamista. Pekan Pizza huomioi toiminnassaan, että kaikki käyttämämme raaka-aineet on vastuullisesti tuotettuja, jätettä syntyy mahdollisimman vähän, työehtosopimusta sekä lakeja että määräyksiä noudatetaan. Työyhteisön tasa-arvosta ja hyvästä työilmapiiristä huolehditaan aidosti.
Olemme listanneet kaikki käyttämämme raaka-aineiden tuotetiedot tänne.


