Keitä olemme ja mistä tulemme?

Sisarukset Sanna ja Pekka vappuna 2019.
Sisarukset Sanna ja Pekka vappuna 2019.

Pekan Pizza on kahden kälviäläisen sisaruksen Pekan ja Sannan vappuna 2019 perustama pitseria Kälviällä. Heidän vanhempansa Leena ja Jukka olivat perustaneet vuonna 1987 Kälviän kesoilin, missä kiinteistössä Pekan Pizza nykyisin toimii. Omien vanhempiemme sinnikäs esimerkki yrittäjyydestä sai meidätkin rohkaistumaan Pekan Pizzan perustamiseen. Nykyisin Pekan Pizza on osa liikenneasema Kälviän Kaffelia, joka ohikulkijoille näyttäytyy ST1 Kälviänä.

Ensimmäiseksi valitsimme parhaimmat raaka-aineet ja yhdistimme makuja toistensa kanssa sopiviksi. Tämän jälkeen pitsoille annettiin kuvaavat ja kotiseutuun pohjautuvat nimet. Paikallisuus pitsojen nimissä istuu luontevasti raaka-aineisiimme, jotka ovat alusta alkaen olleet mahdollisimman lähellä tuotettuja. 

Ensimmäinen asiakkaamme tilasi Tankar-pitsan mango-curry kastikkeella. Sen jännittävän tunteen muistaa vieläkin: tästä se nyt lähtee! Pian meni jo ensimmäinen etukäteen niin kovin parjattu Sirkka-pitsa. Ja kuinka hyvältä tuntuikaan, kun menuu sai lukijansa hyvälle tuulelle. Sopivassa seurassa menuuseen tutustuminen aiheutti suoranaisen naururemakan. Alusta alkaen kotiseutupitsat löivät itsensä läpi. UIlavalainen, Kaarlebyyläinen ja Lohtajalainen kiteyttivät heti alkuunsa Pekan Pizzan kulmakiven: paikallisesti ja huumorilla pitsan maun ja runsauden ehdoilla.      

Pekan Pizzan uutuudet
Pekan Pizzan uutuudet

Pekan Pizzan suosio kasvaa ja ja maine kiirii yhä kauemmaksi. Olemme alusta alkaen pitäneet kiinni periaatteistamme: paikallisuus, runsaus ja maistuvuus. Huumori ja kotiseutuhenki ovat keskeinen osa brändiämme. Pitsojemme nimien takaa voi löytää niin murresanoja, urheilu- ja raittiusseuroja, yrityksiä kuin vähän politiikkaakin. Kebulainen, Voimankoitto, Salonkukka, Jukkola ja Kirkkovene ovat listamme kestosuosikkeja.  Ja ainahan se vähän hymyilyttää myydä iso kebulainen.