Heittämällä sisään

31.01.2022

Vuoden vaihduttua koronakurimus vahvisti otettaan. Sähköpostiin alkoi tipahdella MARA:n tiedotteita uusista rajoituksista. Samaan syssyyn media mässäili rehvakkailla otsikoilla: ravintolat sulkevat ovensa klo 18.00. Tärkeät lisätiedot painettiin pienellä fontilla jos lainkaan: take wayta saa yhä ja liikenneasemia eivät rajoitukset juuri koske!

Se taisi olla joku hiljainen alkuviikon päivä, kun aamumunkit oli jo aseteltu koriin ja pitsalaissit leivottu tiskin päähän. Tuli veljen kanssa tunne, että jollain tavalla on yritettävä huutaa vastatuuleen: täällä ollaan asiakkaitamme varten myös iltaisin klo 18 jälkeen! Niimpä hetken mielijohteesta päätimme tehdä sisäänheittovideon, jossa Pekka pitsalapiolla hätistellen ohjaa ohikulkijoita meille asioimaan. Jostain piti enää löytää ohikulkija, joka suostuu auttamaan viestinnällistä ahdinkoamme roolisuorituksellaan.

Hirvirullan voimalla saimme lopulta Pekalle vastanäyttelijän, joka suoriutui roolistaan kuin luonnonlahjakkuus! Videosta tuli yksi suosituimmista videoistamme somessa. Saimme videon houkuttelemana monia uusia asiakkaita, jotka harmittelivat vain sitä, että liikenteenohjaus ei sattunut juuri silloin olemaan paikalla.

Tammikuun aikana purkitimme myös toisen videon, jossa Pekka istui piknikillä lumihangessa ILO IRTI ry:n Meerin kanssa. Juuri tuolle päivälle sattui ankara pohjoistuuli. Jo pelkkä pakkasen purevuus ylitti uutiskynnyksen! Hangelle tuodun lämpöpuhaltimen propellikin pyöri liukkaasti pelkällä tuulivoimalla. Videon kautta halusimme kertoa, että Pekan Pizza lahjoitti hyväntekeväisyyteen tusinan verran lahjakortteja jaettavaksi heille, joita elämä haastaa. Kommentein saimme tuhansia sydämiä ja suukkoja sekä läjäpäin näkyvyyttä.   

Ja sattuipa tammikuulle vielä munkkipäivitys! Itseäni on pääasiassa vähän ärsyttänyt, jos miesasiakkaat ovat ostohetkellä maininneet ostavansa tyttömunkin. En ole sen enempää halunnut asiasta keskustella. Kerran Pekalta oli aidosti tietämättömänä tultu kysymään, että mitä se tyttömunkki oikein tarkoittaa? Seuraavana päivänä Pekka leipoi sekä poika- että tyttömunkkeja. Asia ei jättänyt enää epäselvyyttä. Kerroimme siitä kuvan kera  somekanavillamme, mikä aiheutti suuresti hilpeyttä ja antoi näkyvyyttä.   

Niin se on. Surkeinakin aikoina on vaan yritettävä olla positiivinen ja väännettävä huumoria sellaisestakin, mikä ei lähtökohtaisesti naurata yhtään. Lopulta tämäkin kylmä ja epävakaa tammikuu kääntyi monessa suhteessa paremman puolelle.