Paikallisesti leivottu - Kotimaisilla täytetty

14.01.2025

Keskipohjanmaa lehti selvitti, että mistä kokkolalaiset ravintolat hankkivat lihansa. Juttuun ei oltu nostettu yhtään ruokapaikkaa kanta-Kokkolan ulkopuolelta, kuten Kälviältä. Meiltä ei asiasta edes kysytty.

Haluamme painottaa, että Pekan Pizzalle ei ulkomaalainen liha ole edes vaihtoehto. Lihan tulee olla kotimaista. Näin tuemme sekä kotimaista tuottajaa että tarjoamme laadukasta lihaa ilman "lääkeaineita". Pekan Pizza kulutti viime vuonna kaikkiaan esimerkiksi 3400 kg Atrian kinkkusuikaletta ja kanafilekuutioita 1500 kg.

Kerran oli uhka, että kotimainen kanafilekuutio saattaisi loppua viikonlopun aikana. Jouduimme tutustumaan ulkolaisen kanakuution tuoteselostukseen, jossa varoitettiin tuotteen sisältävän mahdollisesti pieniä luita. Päätimme, että tuotetta ei pitsaan laiteta mistään hinnasta vaan ennemmin ilmoitamme kanafilekuutioiden hetkellisesti loppuneen. 

Lihan ohella on tärkeää suosia kotimaisia maitotuotteita. Valion kotimaista laktoositonta pitsajuustoa kulutamme vuodessa useita tuhansia kiloja. Ja aina on yhtä ilo lisätä pitsaan paikallisen Jukkolan juustoja!

Suosi suomalaista ja etenkin paikallista!