Pekan Pizza 5 vuotta

20.04.2024

Pekan Pizzan tarina alkoi vappuna 2019. Edellisenä vuonna oli läpikäyty sukupolvenvaihdos, jossa aikanaan Kälviän Kesoilin perustaneet Leena ja Jukka antoivat mahdollisuuden lapsilleen Sannalle ja Pekalle lähteä luomaan jotain ihan uutta arvokkaalle perinteelle. Kälviän Kesoili on aina ollut keskeinen paikka tavata tuttuja ja saada ohikulkumatkalla hyvää oloa niin vatsalle kuin mielelle. Aurinkoisen ja aina niin ystävällisen henkilökuntamme panoksesta yrityksemme menestymiseen olemme äärimmäisen kiitollisia. 

Viiteen vuoteen sisältyy paljon. Epävarmuutta ja jännitystä on riittänyt monista meistä käläviäläisistä riippumattomista syistä. Näin on aina ollut, enemmän tai vähemmän. Kaikesta on aina selvitty. Kustannusten nousu ja energian kallistuminen ovat olleet sinnikäs riippakivi. Pekan Pizza ei ole lähtenyt laskemaan laatuaan saadakseen kustannuksia hillittyä. Pidämme kiinni parhaista raaka-aineista ja täytteiden runsaasta määrästä. Pitsapohjamme valmistetaan edelleen Italiassa, koska tämä taito osataan siellä kaikista parhaiten. Pitsan päälle kokoamme kotimaiset ja mahdollisimman paikalliset täytteet. Pekan Pizzan maun yksi keskeisin elementti on maistuva Valion laktoositon pitsajuusto.

Kulunut viides vuosi oli hyvin tapahtumarikas. Kälviällä järjestettiin Keski-Pohjanmaan nuorisoseuran toimesta 13.5. Mopomiitti, joka sai myös Pekan Pizzan leipomaan tuona lauantai-iltana tuntia normaalia pidempään. Karaokeillat kutsuivat iltaa istumaan niin kesä- kuin heinäkuussa ja maailmanhistorian ensimmäiset tanssit järjestettiin meillä Kälviän karaokeseuran vetämänä keskiviikkona 19.7. Uusin terassimme Kajaanitien puolella ei ihan ennättänyt valmistua vielä näille tanssiaskeleille, mutta Sannan nimipäivänä elokuussa pidetty karaokeilta sai jo entistä laajemmat mittasuhteet.

Syyskuussa lanseerasimme uuden pitsan nimeltään Raivaaja. Vaikka satsasimme tuotannollisesti erittäin paljon pitsan mainosvideoon, ei Raivaajan suosio lähtenyt nousuun saatikka liitoon. Pintansa suosituimpien pitsojen joukossa ovat pitäneet kebulainen (kotikenttäetu), voimankoitto ja kebabrulla. Kahakka, helmikana ja neljätuulta ovat myös sinnikkäästi syödyimpien pitsojen joukossa.

Runsasluminen ja aikaansa edellä alkanut ankara talvi ei vielä loppuvuodesta kangistanut menoa. Marraskuussa laulettiin taas karaoken tahtiin ja historian ensimmäinen Kaffelin joulu vietettiin sunnuntaina 17.12. Tarjosimme kaikille asiakkaillemme torttukahvit ja piha-alueelle sai jokainen innokas myydä tuotteitaan.

Vuoden vaihde oli säiden puolesta todella kylmä! Pakkanen aiheutti monenlaista päänvaivaa ja vahinkoja, eikä niiltä säästynyt Pekan Pizzakaan. Vesiputken rikkoontuminen pakotti sulkemaan ovet, mutta vain vuorokaudeksi. Saimme onneksi kaikki vahingot korjattua ilman, että olisimme joutuneet keskeyttämään toimintamme. Pizza uuni sai tänäkin vuonna olla kuumana 362 päivää vuodessa.

Pisin vuodenaikamme on taittunut uuteen kevääseen hitaasti, mutta nyt on onneksi lämpimät ja valoisat ajat edessä! Näin Pekan Pizzan 5-vuotissyntymäpäivän kynnyksellä haluamme toivottaa ihan jokaiselle miellyttävää arkea ja lämpimiä ajatuksia. Kiitos kaikille Pekan Pizzaa näinä viitenä vuosina syönneille. Tulkaa toistekkin ja kertokaa kaverille, että Käläviällä käynti kannattaa! Muistetaan myös me paikalliset käyttää niitä palveluita, joita meidän kylällä tarjotaan. Ja muuten! Meiltä saa nyt myös Sia-pallojäätelöitä. Tervetuloa!

Hyvää tulevaa vappua,

Sanna ja Pekka